Jejak Misteri

Kepada sahabat- sahabat blogger yang singgah melawat dan mahu penulis melakukan lawatan balas, tersangatlah besar hati penulis jika kalian dapat meninggalkan nama pena beserta url kalian di sini. Melalui cara ini, jika berkesempatan di kemudian hari, dapatlah penulis melakukan lawatan balas kepada kalian pula. =)

Sunday, August 29, 2010

Kosong

Jangan tanya kenapa. Aku xdek jawapan kepada korang persoalan tu.h Ntahla, aku pun x faham kenapa keblakangan ni terasa tersangatlah malas nak update blog neh. Kosong jek tanpa update. Tu belom cerita tentang design or blog templates baru lagi. Fusyoo~ Memang terok gile2 pemalas aku keblakangan neh.

Sebelom tengah malam tadi, seorang bekas anak murid ada menyebut tentang kekecewaan die sebab x sempat nak anta kad raya. Heheh.. Kebetulan, beberapa jam sebelom tuh, aku telah merabakkan kocek seluar aku dengan membeli tiga keping kad raya untuk dihantar taon neh. Sudah pasti pakcik kaunter pejabat pos tersenyom puas lepas neh sebab aku bakal membelanjakan RM1.50 untuk membeli setem untuk urusan penghantaran kad- kad tersebut. Fusyoo~

Lepas neh, mesti ada yang gatal nak tanya,
"Nak anta kat sapa kad- kad tu yek?"
Hahahah~

Jawapan aku senang jek. Kad Pertama anta kat kat family kat kampong. Walaupun aku bakal balik ke kampong cuti raya nanti, aku tetap nak anta gak. Sejak beberapa tahun kebelakangan neh, aku x penah miss lagi anta kad raya kat kampong. Kad yang kedua itu adalah rahsia peribadi. Haip!! jangan tanya lebih- lebih. Jawapan die bukan apa yang terbayang kat kepala korang tuh. Dan kad yang terakhir, I still wonder to whom I should post it. Jangan kau pelik. Hahahah~

Beraya bersama keluarga di kampong

Suka sangatlah aku gelak macam tuh. kat mana- mana pun sama. Kat pestbox, kat dalam  text. Sama jek. 
Bersempena bulan Ramadhan yang penoh barakah neh, aku nak mengucapkan selamat beribadat kepada semua muslimin dan muslimin dan muslimat seantero dunia. Terutama malam - malam terakhir neh. Semoga dapat berjumpa dengan lailatul qadar.

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan

Bersamalah kita mengejar malam Lailatul Qadar

Seterusnya, ucapan raya? Awal lagi dik non weh.. Tapi aku tetap nak post kad raya kat sini. Electronic card bak kata orang putih. Kad raya elektronik bak kata orang kita. 

Salam Aidil Fitri
Akhir sekali, sebelom aku terlupa, jangan kau ponteng puasa bebudak weh. Kawal nafsu tuh. Lagi, kawal mata, telinga, lidah, mata, hati, perlakuan. Aku da naek fobia melawat shopping mall. Bahaya sungguh. Macam- macam pesen ada.

Kawal nafsu

video
Rabbani- Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

video
Raihan Feat. Man Bai- Harapan Ramadhan

6 comments:

Shafika Syuhada Rosli said...

kamu !

slamat hari raya.. muehehehehe..

(:

Anonymous said...

slmt hari raye..

cdgn: bagi kad raye kat bapak mertue
ngeh5~

little black dress said...

rajinnyer anto kad raye...
hurm...nak2 gak..
=P

Ariff Putera Tun Tuah said...

Cik Peeka:: Selamat Hari raya!!~

Anonymous:: Errkkk.. xdek bapak mertue lagi..

Little Black Dress:: Hahahah~

A+z+i+E = AziE said...

dan utk ak? tiada?

Ariff Putera Tun Tuah said...

Alzred:: xdek kad raya utk kau. Huhuh~