Jejak Misteri

Kepada sahabat- sahabat blogger yang singgah melawat dan mahu penulis melakukan lawatan balas, tersangatlah besar hati penulis jika kalian dapat meninggalkan nama pena beserta url kalian di sini. Melalui cara ini, jika berkesempatan di kemudian hari, dapatlah penulis melakukan lawatan balas kepada kalian pula. =)

Thursday, June 17, 2010

Bencinta

Suatu malam aku pergi bersiar- siar di muka buku, laman perkongsian pendapat yang kadang- kala boleh bertukar menjadi lagha paling popular zaman serba moden sekarang. Tiba- tiba mataku tertancap pada suatu perbincangan yang agak memelikkan kepala hotak yang membacanya. Ikuti perbincangan tersebut di bawah ini,

Uda menghantar pos di atas dinding buku muka si dara.
Uda : i hate y0u...!!!
Dara: i hate u too....!!
Uda: hahahahah, mulut murai
Dara: Uda mental!!! perot muncit...
Uda: badan macm lidi, mulut mcm murai...hahahahaha
Dara: eiii.....bdn mcm badak...mulot mcm longkang!!!
Uda: biaq mult mcm longkang, tpi bkn mulut murai!!!!!!!!!!!
Dara: wek!!!! jeles!!! gila meroyan..
Uda: pi tgk wayang lgi best....layan awk kat sini buuang masa ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dara: hahahahahahahaha......p la!!!! da org kesah???? sapa soh lyn org....huh!!
Peah: krisis nmpk
Dara: neh adalah cara perchentaan kami....hahaha
Peah: ade kelas g2

Pembaca sekalian, pernahkah anda mengalami situasi yang serupa? Perchentaan jenis apakah itu? Agak pening kepalaku cuba memahami perchentaan yang dialami oleh pasangan tersebut. Sebagai penutup bicara, haku poskan sekali lirik lagu bencinta nyanyian Faizal Tahir.


Lagu: Bencinta
Artis: Faizal Tahir

Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu... Hati mu...
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

3 comments:

Ariff Putera Tun Tuah said...

Setiap orang mempunyai cara mereka tersendiri untuk meluahkan rasa cinta kepada pasangan masing2. Mungkinkah??

A+z+i+E = AziE said...

urgh... cara mluahkn rase cnta pd psgn sndiri? hahaha!

i call him evryday.. but, dy tdo memanjang. snuker. kwn2
i msg him utk tnye kabar, sehat? da mkan? mampus ta rply, tade krdt kononnye...

klu time dy kol, ym or msg, klu ak ta rply, mmpus kena marah. kate ak curang la, ade laki lain la.. time dy ade ak kate pape??

t'emo plak.. wakawaka~~ ak benci org kapel dok dpn mate ak.. haha!

Ariff Putera Tun Tuah said...

Uiks.. Adakah ini tempat meluahkan perasaan?? Hahahah~
Ape2 aje..

p/s- Aku copy dialog dalam post neh kat fesbok. Nama telah ditukar untuk mengelakkan sebarang komplikasi di masa hadapan. Kepada individu berkenaan, aku mintak maaf. Aku cuma nak tau pendapat orang lain terhadap cara korang. Hehe..