Jejak Misteri

Kepada sahabat- sahabat blogger yang singgah melawat dan mahu penulis melakukan lawatan balas, tersangatlah besar hati penulis jika kalian dapat meninggalkan nama pena beserta url kalian di sini. Melalui cara ini, jika berkesempatan di kemudian hari, dapatlah penulis melakukan lawatan balas kepada kalian pula. =)

Monday, October 11, 2010

Perkhemahan KAGUM Unit Beruniform Kebangsaan

Mungkin ramai yang tercengang- cengang bila terbaca tajuk entry ni. Terutamanya junior- junior penulis yang tidak pernah terdedah mengenai istilah tersebut. Apapun, itulah kenyataannya. Dalam banyak- banyak KAGUM, acara ini tersangatlah jarang diadakan. Ia hanya berlangsung empat tahun sekali. Kali terakhir ia dilangsungkan adalah pada tahun 2008, bertempat di Ulu Bendul, Negeri Sembilan.

Perkhemanan ini melibatkan seluruh kampus di bawah IPG dan unit- unit beruniform yang berkenaan. Penyertaan dari setiap unit berniform dari seluruh IPG adalah terhad (masa hadapan, wallahualam). Edisi berikutnya dijadualkan berlangsung pada tahun 2012. Bermakna, peserta yang akan terpilih terdiri daripada pelatih semester dua semasa entry ini diterbitkan.

Secebis kenagan dari Kem Adik Bongsu, Kem KRS IPG

5 comments:

Shafika Syuhada Rosli said...

*kagum .

Ariff Putera Tun Tuah said...

Kekaguman?

Mawar Hina said...

SALAM. sedara, saya stud ipg kampus KSAH, sungai petani. tahun ni insya Allah akan ada kagum lagi dan saya kemungkinan akan mewakili kampus ntuk kagum unit brunifom KRS. sama :) boleh share sikit x maklumat?? saya sangat2 nk mempersiapkan diri ntuk kem nnt n sangat2 minat kem2 gini. harap sudi sangat2lah membantu. ni blog saya tp x aktif sangat : kasmaranmawarhina.blogspot.com :)

Anonymous said...

saya pun ikut tahun ni

fatin hanani said...

assalamualaikum... nak tanya... saya tidak berapa faham .. boleh takcerita serba sedikit tentang kagum ini...